ÜDV, FÉNYKÜLDÖTT!

"Nincs szükségünk arra, hogy bárki is varázslásra tanítson bennünket, mivel valójában nincs mit tanulnunk. Amire szükségünk van, az egy tanító, aki meggyőz minket arról, hogy felbecsülhetetlen erő rejlik pusztán egy karnyújtásnyira tőlünk. Micsoda különös paradoxon! A tudás útját járó összes harcos azt hiszi néha, varázslást tanul, pedig nem tesz mást, mint hagyja, hogy meggyőzzék őt a lényében rejtőző erőről, és arról, hogy elérheti azt."

2008. szeptember 29., hétfő

Csapat versikék! I. rész

A versenyen megalkotott versikék(megadott 5 szóból),olyan jól sikerültek,hogy ezúton szeretnénk gratulálni minden csapatnak, és ha nem bánjátok, akkor publikálom, mert nagyon tetszett minden szervezőnek!

1-es sorszámmal indult: Vak Banyák. - Vezetőjük: Pocsainé Túri Annamária:
Elindult a Vakbanyák Csapata
Kisújszállás peremén haladtak
Velük megy két táltos ifjú
Köztük a sámán fiú
Aki szép Magyar és hiú
Hurrá Hajrá Előre!


2-es sorszámmal indult: Civilizált Boszik. - Vezetőjük: Szombatné Márkus Andi:
A kisújszállási sámán,jól végzi a dolgát
60 literes üstjébe
Beledobál kígyót, békát
Segítője a Magyar Boszorkány,
Ki a sámánnal éjszaka együtt hál!


3-as sorszámmal indult: Szeptemberi Hulló Csillagok.- Vezetőjük: Borsos Ibolya.
Magyarország …. Ne haragudjatok nem tudtuk elolvasni ,ha még tudjátok, küldjétek el E-mail-ben !

4-es sorszámmal indult: Angyali Boszorkák. - Vezetőjük: Ducza Gyuláné Éva
A táltos hátán Árpád,
Kit vezetett a sámán
Magyarok a vártán-/őrség, őrhely/
Letelepedett Kisújszállás határán
Megtalálván az
Angyali Boszorkák csapatát


5-ös sorszámmal indult: Boszi Banda - Vezetőjük: Gergely Éva
Sötét kinézet, Magyar búza
Mivel ez a Boszorkány-túra
A Boszorkány seper, kapar, ás,
A mi városunk Kisújszállás.
Szép Magyar szó az, hogy seprű
Tiszta Banyában nincsen tetű!


Mára ennyi, holnap folyt köv ……………..

Fazekas Márta néhány gondolata, a 2008-as Boszorkány-túráról.

Sokan sokféle kérdéssel bombáztak, de egyet senki nem kérdezett meg… miért csinálod?
Nyilván ezt a kérdést olvasva, azonnal meg fogalmazták néhányan máris a választ…. a pénz!
Nos nem, a válasz nem jó!
A történet a következő, és remélem a történeten keresztül a sok kételkedőnek némi magyarázattal szolgálok.

Meghívást kaptam Püspökladányba, 2005-ben megrendezett Boszitúrára.
Láttam a felnőtt embereket 7-70 évesig, akik mintha kicsit kilépvén az idő sürgetéséből önfeledten valami gyermeki játékkal vették az ”akadályokat”.
Kéz a kézben egymást segítve barátok, rokonok, ismerősök nevetgéltek már-már magukból kikelve röhögtek és láttam itt-ott mérhetetlen szeretetet is az arcokon.
Nem szólt az versenyről, sem versengésről,csak arról, hogy egymással ott, akkor, nagyon jól érezzék magukat !
Az nagyon meglepett, hogy tulajdon képen, senkit nem érdekelt, a versengés, a ki a jobb, mint én, vagy te.

Régóta foglalkozom spirituális dolgokkal, a megfoghatatlannal, azzal, amit szem nem lát, de a lélek szinte tapinthatóan érez.
Nyilván sokan ezt nem is sejtik rólam, de ez nem baj, hiszen ez nem a külvilágnak szól, hanem magamnak, a saját lelki spirituális fejlődésemnek, és tanulásomnak.
Megtanultam az alázatot,az eddigi, sokszor nem könnyű sorsomban, mint gondolom még sokan mások is.
De azt hiszem, még sokat kell tanulnom, és nagy valószínűséggel tanulatlanul fogok meghalni.

Én Kisújszálláson nőttem fel, szeretem a városom, de egyre jobban elszomorított, hogy a Globális Világ jelenség, a rohanás, minket is elért. Szinte csak köszönünk egymásnak, és már sietünk is el egymás mellett.
Ezért szerettem volna ezt a megtapasztalt, érdekes játékot itt a városomban meghonosítani, hogy a kisújszállási emberek is találjanak egy kicsit”haza”.
Nagyon sokat dolgoztam rajta 2006-ban is, tanulva az akkori dolgokból, most 2008-ban már segítséggel, a súlyemelőkkel ugyancsak nekirugaszkodtam a szervezésnek.
Rengeteg időmet, energiámat áldoztam a szervezésnek, de nem érdekelt, most sem érdekel, mert nem az anyagi dolgok hajtottak, hajtanak.

Azt hiszem ez a mostani 2008-as Boszorkány-túra meghaladta a részemről elvárt eredményt.
Hisz én is, és minden segítő, szervező önzetlen hozzáállása, sokat bizonyított.
Feláldozták az idejüket és jöttek segíteni, hogy egy kicsit „megállítsuk” az időt.
Némi pénzben támogatást is élveztünk, de ez a rendezvény színvonalát emelte (nem a zsebünket ékesítette), a hangulatát, azt ti hoztátok!

Ki milyen társasággal indult, ki milyen jót táncolt, beszélgetett, röhögött, azt ti, hoztátok!
Mi a külső körülményekkel ezt próbáltuk erősíteni.
Nyilván adódtak hibák, hisz ahol fát vágnak, ott hullik a forgács.
De összességében én egy nagyon jó estének értékelem, mert ugyan úgy, mint akkor Püspökladányban, láttam az önfeledt gyermeki mosolyokat a felnőttek arcán, itt az én kis városomban Kisújszálláson is!
Végre most nem sietett senki, meglehetett beszélni az addig talán elmulasztott beszélgetéseket, témákat, történeteket, sérelmeket és láttam azt a fajta összetartást, ami mostanság sajnos ritka madár.
Úgy gondolom, van még remény arra, hogy egymásban meglássuk az embert, és egy kicsit megálljunk és elgondolkozzunk, hogy miért is vagyunk pont itt, pont most, mert ugye véletlenek nincsenek!

Mi a boszorkány túra ?

A Boszorkány-túra elnevezés egy kb. 5 kilométeres éjszakai túrát takar, főként felnőtteknek, jelmezben, amely 5 állomáshelyen biztosít izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat a résztvevőknek.
Az elért pontszám és a túra teljesítési idejét figyelembe véve a legeredményesebb első három csapat díjat kap. Külön jutalmat kapnak a legjobb boszorkányjelmezben indulók. Az előre bejelentkezett hét-tizenhárom fős csapatokat Kb.21: 30 órától folyamatosan indítják a boszorkánymesterek .

Nevezési feltételek!

-Legyen a csapatnak egy fantázia neve.
-Egy csapatban minimum 1 nagykorú, aki a kiskorúakért felelősséget vállal.
-Minden csapatból kérünk 1 csapatvezetőt, aki intézi a nevezést, stb. ,illetve az ő telefonszámát is kérjük.
-Csapatonként, a nevezéskor kérjük minden csapattagnak a nevét(ehhez mi biztosítunk egy előre megszerkesztett nevezési lapot )

Érdekes olvasmányok ,videók, kezdő, haladó ébredőknek.

A pénz mint adósság./videó/Letöltheted ITT
A változás jogát a szervezőség fenttartja!!

Szerelmi bájital !!

Hozzávalók:

  • méz,
  • csipketea,
  • 1 fahéjrúd,
  • 9 piros rózsaszirom.


Elkészítés:

Növő holdnál gyújts meg egy piros gyertyát, és gondolj arra, hogy már kettesben vagy szerelmeddel! Majd készítsd elő a kellékeket!

Tedd fel forrni a vizet, majd lassan kanalanként adj hozzá 9 kiskanál mézet, és közben mondd:

- Aphrodité, Szerelem Istene, szükségem van a segítségedre, a közreműködésedre. Jöjj el hozzám, segíts nekem!
- Töltsd meg ezt a teát erőddel és a természet erejével, hogy amikor XY iszik belőle, nőjön benne a vágy irányomban. Legyen belém szerelmes, kívánjon engem!
- Frissítsd fel szellemem, és töltsd csordultig a szívemet, hogy igaz szerelemmel fogadjam XY közeledését! Úgy legyen!

Ezek után tégy bele egy fahéjrudat és a 9 piros rózsaszirmot. Hagyd még 2 percig forrni, majd vedd le a tűzről. Innentől kezdve működik a dolog!

(azért reklamációt nem fogadunk el)

Varázsló/boszorkány kalap készítése




Lépésről lépésre, képekben

A következő cikk egy varázsló kalap elkészítéséhez szolgál, amely a legközelebb Gandalf kalapjához áll, a Gyűrűk urából (de ez alapján bármilyen más varázsló kalap is elkészíthető, kisebb módosításokkal pl. Yuki Nagano (The Melancholy of Haruhi Suzumia) fekete mágus kalapja – ford ). Az én változatomban a kalap alapanyagai: egy erős szőtt textília és szintetikus filc. Gallér belsőt (illesztéket) használok szabásmintának, de a papír is megteszi. Mérsékelten durva vásznat használok a karima kikeményítésére (erre a célra vetex, vagy ha a kalapot később nem kell mosni, kartonpapír is használható – ford.).Folyt köv ITT


Boszorkány kalapra kattintva, látható a többi kép is!

A jólét itala

A régi időkben a vajákos asszonyok különböző főzeteket is készítettek a varázslat erősítéséhez. Ezek a főzetek nem mindig fogyasztásra szolgáltak, de mindenképpen fontos részei voltak a bűbáj hatékonyságának.
Kellékek

1 kanál fahéj
1 kanál őrölt babérlevél
½ kanál bazsalikom
½ kanál majoranna
1,5 dl víz
Fakanál
Egy rongydarab
Korsó, vagy üveg - amelynek van fedele
Piros szalag


Elkészítés

Egy fazékban keverd össze a hozzávalókat, és kb. 30 percig forrald a vízben. Néha kevergesd meg. 30 perc múlva szűrd le az italt, és tedd bele az üvegbe.


Az üveget fedd le a rongydarabbal, és rögzítsd a piros szalaggal. Helyezd az italt sötét, hűvös helyre három napra és három éjszakára. Ha letelt a 3 nap, vedd le a rongydarabot a korsó tetejéről, és fedd le a saját fedelével. További 14 éjszakán át hagyd magára az italt, majd öntsd ki a földre, miközben köszönetet mondasz a felsőbb hatalmaknak.

forrás

SÁMÁNOK ÉS TÁLTOSOK

..."A hazai (Magyar)kutatás egyetért abban, hogy a honfoglalás kori magyarság mitológiai világképének alakításában fontos szerepe volt a samanizmusnak. (Ennek nyomait kutatta Diószegi Vilmos ma már klasszikusnak számító művében. A sámánhit emlékei a magyar népi műveltségben c. monográfiájában.)

A SÁMÁNMITOLÓGIA elemei túlélték az évszázadokat; a magyar néphit szinte napjainkig megőrizte azokat a motívumokat, amelyeknek legjobb párhuzamai a szibériai népek körében találhatók meg. Így pl. a magyar sámánjelölt is betegség útján, tehát passzívan, mintegy akarata ellenére válik "tudóvá", de meg kell szenvednie a tudásért (lásd a "feldarabolás" motívumát; meg kell másznia az égig érő fát). Sámán eleve csak az lehet, aki már születésétől fogva valamilyen jelet visel (pl. foggal vagy burokban született - ez a hiedelem összefügg a szibériai sámánok "felesleges csont" - képzetével).

Ami a sámán felszerelését illeti, a magyar néphit rosta vagy szita alakjában őrizte meg a sámándob emlékét, de fellelhető az agancsos fejviselet, a sámánlétra (mint égig érő fa) és az eksztázis emléke is. A viaskodó táltos bikákról szóló hiedelemmondák és a regősének refrénje ("haj regő rejtem") szintén fontos adalékok és bizonyítékok egy valamikori samanisztikus világkép megismeréséhez.

A magyar népi mitológia (a kutatás újabb szóhasználata szerint népi hitvilágnak nevezzük) szerkezetét különféle szempontok szerint lehet meghatározni, mint ahogy a különböző népek mitológiái (istenrendszerei) egymástól merőben eltérő szintek (isten- és szellemcsoportok) meghatározását teszik lehetővé.

A következőkben előbb az egésznek keretet adó világképpel foglalkozunk, majd a magyar istenképzet ismertetése után sorra vesszük azokat a természetfeletti szellemlényeket, amelyek a magyar néphitben szerepelnek, végül a természetfeletti képességű személyekhez fűződő hiedelmeket ismertetjük. Az ilyenfajta rekonstrukció csak egy a lehetségesek közül, és az adott keretek között nem térhet ki minden részletre.

A világkép rendezőelve három világra osztja a mindenséget, a felső, a középső és az alsó vagy túlvilágra. A felső az isten(ek) és a megszemélyesített bolygók (Nap és Hold), a csillagok világa. A középső az ember lakhelye, de itt működnek természetfeletti lények (különféle kísértetek, erdei és vízilények), és itt fejtik ki tevékenységüket a természetfeletti képességű emberek is (TÁLTOS, BOSZORKÁNY-ok)."..

forrás

Egy mondat...

Ünnepeld az életedet. Ne bánd, hová vet vagy milyen bonyolult. És tudd, hogy ez csak egy átmenet.