ÜDV, FÉNYKÜLDÖTT!

"Nincs szükségünk arra, hogy bárki is varázslásra tanítson bennünket, mivel valójában nincs mit tanulnunk. Amire szükségünk van, az egy tanító, aki meggyőz minket arról, hogy felbecsülhetetlen erő rejlik pusztán egy karnyújtásnyira tőlünk. Micsoda különös paradoxon! A tudás útját járó összes harcos azt hiszi néha, varázslást tanul, pedig nem tesz mást, mint hagyja, hogy meggyőzzék őt a lényében rejtőző erőről, és arról, hogy elérheti azt."

2011. augusztus 5., péntek

2011 ÉVI BOSZORKÁNYTÚRA

Ismét itt az ideje a BOSZORKÁNY-TÚRÁNAK, amit nagy népszerűséggel, az országban egyedül álló módon rendezünk meg, már 5. éve, és minden kedves eddigi résztvevőnket, érdeklődőnket, és akik még ezután jönnek és próbára teszik ügyességüket, nagy szeretettel várunk.
HONLAPCÍMÜNK, AMIN ELÉRED A 2011- ES BOSZORKÁNYTÚRÁRÓL AZ INFORMÁCIÓKAT :

Nincsenek megjegyzések:

Mi a boszorkány túra ?

A Boszorkány-túra elnevezés egy kb. 5 kilométeres éjszakai túrát takar, főként felnőtteknek, jelmezben, amely 5 állomáshelyen biztosít izgalmasabbnál izgalmasabb feladatokat a résztvevőknek.
Az elért pontszám és a túra teljesítési idejét figyelembe véve a legeredményesebb első három csapat díjat kap. Külön jutalmat kapnak a legjobb boszorkányjelmezben indulók. Az előre bejelentkezett hét-tizenhárom fős csapatokat Kb.21: 30 órától folyamatosan indítják a boszorkánymesterek .

Nevezési feltételek!

-Legyen a csapatnak egy fantázia neve.
-Egy csapatban minimum 1 nagykorú, aki a kiskorúakért felelősséget vállal.
-Minden csapatból kérünk 1 csapatvezetőt, aki intézi a nevezést, stb. ,illetve az ő telefonszámát is kérjük.
-Csapatonként, a nevezéskor kérjük minden csapattagnak a nevét(ehhez mi biztosítunk egy előre megszerkesztett nevezési lapot )

Érdekes olvasmányok ,videók, kezdő, haladó ébredőknek.

A pénz mint adósság./videó/Letöltheted ITT
A változás jogát a szervezőség fenttartja!!

Szerelmi bájital !!

Hozzávalók:

  • méz,
  • csipketea,
  • 1 fahéjrúd,
  • 9 piros rózsaszirom.


Elkészítés:

Növő holdnál gyújts meg egy piros gyertyát, és gondolj arra, hogy már kettesben vagy szerelmeddel! Majd készítsd elő a kellékeket!

Tedd fel forrni a vizet, majd lassan kanalanként adj hozzá 9 kiskanál mézet, és közben mondd:

- Aphrodité, Szerelem Istene, szükségem van a segítségedre, a közreműködésedre. Jöjj el hozzám, segíts nekem!
- Töltsd meg ezt a teát erőddel és a természet erejével, hogy amikor XY iszik belőle, nőjön benne a vágy irányomban. Legyen belém szerelmes, kívánjon engem!
- Frissítsd fel szellemem, és töltsd csordultig a szívemet, hogy igaz szerelemmel fogadjam XY közeledését! Úgy legyen!

Ezek után tégy bele egy fahéjrudat és a 9 piros rózsaszirmot. Hagyd még 2 percig forrni, majd vedd le a tűzről. Innentől kezdve működik a dolog!

(azért reklamációt nem fogadunk el)

Varázsló/boszorkány kalap készítése




Lépésről lépésre, képekben

A következő cikk egy varázsló kalap elkészítéséhez szolgál, amely a legközelebb Gandalf kalapjához áll, a Gyűrűk urából (de ez alapján bármilyen más varázsló kalap is elkészíthető, kisebb módosításokkal pl. Yuki Nagano (The Melancholy of Haruhi Suzumia) fekete mágus kalapja – ford ). Az én változatomban a kalap alapanyagai: egy erős szőtt textília és szintetikus filc. Gallér belsőt (illesztéket) használok szabásmintának, de a papír is megteszi. Mérsékelten durva vásznat használok a karima kikeményítésére (erre a célra vetex, vagy ha a kalapot később nem kell mosni, kartonpapír is használható – ford.).Folyt köv ITT


Boszorkány kalapra kattintva, látható a többi kép is!

A jólét itala

A régi időkben a vajákos asszonyok különböző főzeteket is készítettek a varázslat erősítéséhez. Ezek a főzetek nem mindig fogyasztásra szolgáltak, de mindenképpen fontos részei voltak a bűbáj hatékonyságának.
Kellékek

1 kanál fahéj
1 kanál őrölt babérlevél
½ kanál bazsalikom
½ kanál majoranna
1,5 dl víz
Fakanál
Egy rongydarab
Korsó, vagy üveg - amelynek van fedele
Piros szalag


Elkészítés

Egy fazékban keverd össze a hozzávalókat, és kb. 30 percig forrald a vízben. Néha kevergesd meg. 30 perc múlva szűrd le az italt, és tedd bele az üvegbe.


Az üveget fedd le a rongydarabbal, és rögzítsd a piros szalaggal. Helyezd az italt sötét, hűvös helyre három napra és három éjszakára. Ha letelt a 3 nap, vedd le a rongydarabot a korsó tetejéről, és fedd le a saját fedelével. További 14 éjszakán át hagyd magára az italt, majd öntsd ki a földre, miközben köszönetet mondasz a felsőbb hatalmaknak.

forrás

SÁMÁNOK ÉS TÁLTOSOK

..."A hazai (Magyar)kutatás egyetért abban, hogy a honfoglalás kori magyarság mitológiai világképének alakításában fontos szerepe volt a samanizmusnak. (Ennek nyomait kutatta Diószegi Vilmos ma már klasszikusnak számító művében. A sámánhit emlékei a magyar népi műveltségben c. monográfiájában.)

A SÁMÁNMITOLÓGIA elemei túlélték az évszázadokat; a magyar néphit szinte napjainkig megőrizte azokat a motívumokat, amelyeknek legjobb párhuzamai a szibériai népek körében találhatók meg. Így pl. a magyar sámánjelölt is betegség útján, tehát passzívan, mintegy akarata ellenére válik "tudóvá", de meg kell szenvednie a tudásért (lásd a "feldarabolás" motívumát; meg kell másznia az égig érő fát). Sámán eleve csak az lehet, aki már születésétől fogva valamilyen jelet visel (pl. foggal vagy burokban született - ez a hiedelem összefügg a szibériai sámánok "felesleges csont" - képzetével).

Ami a sámán felszerelését illeti, a magyar néphit rosta vagy szita alakjában őrizte meg a sámándob emlékét, de fellelhető az agancsos fejviselet, a sámánlétra (mint égig érő fa) és az eksztázis emléke is. A viaskodó táltos bikákról szóló hiedelemmondák és a regősének refrénje ("haj regő rejtem") szintén fontos adalékok és bizonyítékok egy valamikori samanisztikus világkép megismeréséhez.

A magyar népi mitológia (a kutatás újabb szóhasználata szerint népi hitvilágnak nevezzük) szerkezetét különféle szempontok szerint lehet meghatározni, mint ahogy a különböző népek mitológiái (istenrendszerei) egymástól merőben eltérő szintek (isten- és szellemcsoportok) meghatározását teszik lehetővé.

A következőkben előbb az egésznek keretet adó világképpel foglalkozunk, majd a magyar istenképzet ismertetése után sorra vesszük azokat a természetfeletti szellemlényeket, amelyek a magyar néphitben szerepelnek, végül a természetfeletti képességű személyekhez fűződő hiedelmeket ismertetjük. Az ilyenfajta rekonstrukció csak egy a lehetségesek közül, és az adott keretek között nem térhet ki minden részletre.

A világkép rendezőelve három világra osztja a mindenséget, a felső, a középső és az alsó vagy túlvilágra. A felső az isten(ek) és a megszemélyesített bolygók (Nap és Hold), a csillagok világa. A középső az ember lakhelye, de itt működnek természetfeletti lények (különféle kísértetek, erdei és vízilények), és itt fejtik ki tevékenységüket a természetfeletti képességű emberek is (TÁLTOS, BOSZORKÁNY-ok)."..

forrás

Egy mondat...

Ünnepeld az életedet. Ne bánd, hová vet vagy milyen bonyolult. És tudd, hogy ez csak egy átmenet.